Ekonomi

Ünlü baklavacıdan Bursa’ya özgü yeni lezzetler

Merve ÖZDEMİR ÇEVİK – Muhammed Taha ÇELİKBAŞ / Duysun Herkes
BURSA (İGFA) –
Bayrama sayılı günler kala vatandaşların yanı sıra baklavacılar da tatlı telaşına girdi.

Bursa’da 52 yıllık baklavacılık geçmişi olan Hacı Hasan Oğulları, ucuz baklavalara ve merdiven altı fabrikalara dikkat çekmek için “Tatlı Yiyelim, Tatlı Konuşalım” diyerek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, Bursa’ya getirdikleri yeni lezzetleri ilk olarak Ar-Ge çalışmalarıyla tanıştırdı.

Bursa’dan 5 kıtada 50 ülkeye baklava göndererek dünyaya açıldıklarını ve Bursa’yı temsil ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, sözlerine Ar-Ge çalışmalarına atıfta bulunarak başladı ve “Bursa olunca” dedi. Kestane şekeri denilince akla kestane baklavasını da Ar-Ge çalışmaları yaparak yaptık.Türkiye’de bir ilki Bursa’da yaptık.Bir yandan da incir baklavasını yaptık.Çocuklarımız için gofret baklava ürettik. bayramda gittiğinizde yiyin.Yine Bursa’da ne meşhurdur tahinli pide.Biz de tahinli lor tatlısı yaptık.Bursamıza hayırlı olsun’ dedi.

Başkan Yüksel Aktaş, Kurban Bayramı öncesi sektör için tehdit oluşturan ve dikkat edilmesi gereken tezgah altı fabrikalar ve ucuz baklava konusunda vatandaşları uyarırken, kaliteli baklavanın kaliteli yerlerden alınması gerektiğinin altını çizdi. Kaliteli baklava ucuz olamaz.

seferihisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu